gezelligheid tijdens op schoolplein tijdens pauze maartenscollege
plezier in klaslokaal tijdens les op het Maartenscollege Haren
leerlingen maartenscollege haren op de fiets
in het zonnetje op het schoolplein van het Maartenscollege
leerlingen maartenscollege op bank in klaslokaal
Na schooltijd voetballen op het schoolplein van het Maartenscollege Haren
Leerlingen in kunstlokaal Maartenscollege Haren
in groepjes werken tijdens de les op het maartenscollege haren
Fijne schooltijd op het Maartens Haren
leerlingen hebben eigen kluisje op het maartenscollege Haren
Veilig op het Maartenscollege Haren staat voorop
Alle geloofsovertuigingen zijn welkom op het Maartenscollege Haren
Middelbare school Maartenscollege in Haren midden tussen het groen

Op naar de middelbare?
Ontdek het Maartenscollege tijdens onze open dag op 12 februari!

Benieuwd wat het Maartenscollege jou te bieden heeft? Of weet je nog niet helemaal welke school bij je past? Kom naar onze open dag op woensdag 12 februari en ontdek het zelf!

Wat kun je verwachten?

  • Sfeer proeven en kennismaken met docenten en leerlingen.
  • Een kijkje in onze vakken en activiteiten.
  • Alle ruimte om je vragen te stellen.

Wanneer is de open dag Maartenscollege?

Woensdag 12 februari van 16.00 tot 20.00 uur

Wie mag er komen?

Iedereen! Je hoeft je niet aan te melden, dus loop gezellig binnen.

Klaar voor een avontuur op het Maartenscollege? We kijken uit naar jouw bezoek!
Neem hieronder alvast een kijkje en ontdek alles wat onze school jou te bieden heeft.

Naar de Brugklas: Jouw start op het Maartenscollege

Ben jij een groep 8-leerling en op zoek naar de perfecte middelbare school? Bij het Maartenscollege maak je een vliegende start! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Van vakkenpakketten en sfeerimpressies tot antwoorden op al je vragen.

Klik op de kopjes om er direct naartoe te gaan.

Wil je alvast een kijkje nemen in onze school? Bekijk hieronder het filmpje van onze open dag van vorig jaar en ontdek hoe het Maartenscollege eruitziet, wat je kunt verwachten, en waarom het zo leuk is om hier te leren. In de video krijg je een tour door de school en vertellen leerlingen en docenten je wat je kunt verwachten.

Bij ons krijg je een breed aanbod aan vakken. Nieuwsgierig wat je precies gaat leren? Bekijk onze filmpjes over de vakken en ontdek wat je kunt verwachten in elk vakgebied.

Benieuwd naar de sfeer op school? We hebben een korte presentatie gemaakt waarin je een indruk krijgt van hoe het dagelijks leven op het Maartenscollege eruitziet. Ontmoet toekomstige klasgenoten, zie hoe de lessen eruitzien en ervaar de gezellige sfeer op onze campus.

Heb je vragen over de overstap naar de brugklas? Geen zorgen, wij hebben de antwoorden! Kijk bij onze veelgestelde vragen en vind antwoord op alles wat je wilt weten, zoals:

  • Hoe zit het met tweetalig onderwijs?
  • Wat voor ondersteuning krijg je?
  • Welke brugklassen zijn er?

Ontdek ons onderwijs!

Het Maartenscollege is niet zomaar een school. Bij ons draait alles om internationale kansen, tweetalig onderwijs en het ontwikkelen van moderne skills zoals samenwerken, creatief denken en mediawijsheid. Persoonlijke groei staat bij ons centraal. Check de animatie en ontdek wat ons onderwijs uniek maakt!

Super als je dit bericht deelt ››

Welke vakken krijg je op het Maartenscollege?

De lessen bij ons zijn nét even anders dan op andere scholen. Hoe ziet een les Beeldende Kunst eruit? Waar word je op beoordeeld bij gym? En wat leer je eigenlijk bij Wetenschap? Nieuwsgierig geworden? Check de filmpjes om alles te ontdekken over de vakken die je bij ons krijgt!

Voel de gezellige sfeer!

Stel je voor: een school waar je jouw talenten kunt ontdekken, vrienden maakt voor het leven en elke dag iets nieuws leert. In deze presentatie ontdek je de gezellige sfeer van het Maartenscollege! Waarom wachten? Ontdek waarom het Maartenscollege dé plek is voor jouw middelbare schooltijd!

Super als je dit bericht deelt ››

Flirten met het Maartens

Beleef de liefdevolle hoogtepunten met onze aftermovie.

Op Valentijnsdag opende onze school haar deuren voor een hartverwarmende open dag. Toekomstige leerlingen verkenden passievolle leermogelijkheden, ontmoetten gepassioneerde docenten en onze enthousiaste leerlingen en voelden de liefdevolle sfeer van ons onderwijs.

Bedankt aan alle bezoekers van deze speciale dag!

Super als je dit bericht deelt ››

Veelgestelde vragen

Ja, zeker! Als je begint in de brugklas en de eerste paar jaar tweetalig onderwijs hebt gevolgd, kun je dat in de bovenbouw gewoon voortzetten. Bijvoorbeeld door je profielwerkstuk in het Engels te schrijven. Ook kun je ervoor kiezen om je eindexamen Engels op een hoger niveau te doen, namelijk het International Baccalaureate (IB) niveau!

Op het Maartenscollege hebben we een speciaal ondersteuningsteam. Als je extra hulp nodig hebt die verder gaat dan de begeleiding van je mentor, dan kan het ondersteuningsteam je helpen. Elk deel van de school heeft een eigen ondersteuningscoördinator en leerlingcoördinator. Zij kunnen regelen dat je bijvoorbeeld extra tijd krijgt voor toetsen, vergrote teksten gebruikt of formulebladen. Als je om persoonlijke redenen extra ondersteuning nodig hebt, kunnen zij daar ook bij helpen.

Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten voor ons onderwijs. We vragen alleen om een vrijwillige ouderbijdrage, waarmee we leuke activiteiten en extra voorzieningen buiten de normale lessen organiseren. Maar maak je geen zorgen: of je ouders die bijdrage betalen of niet, je kunt altijd meedoen aan alle activiteiten! Iedereen doet mee, dat is het belangrijkste.

Ja, dat kan! Na havo 5 of TTO-vwo 4 kun je overstappen naar de International School Groningen (ISG) om het Diploma Programme te volgen. Er zijn wel toelatingsexamens, en het schoolgeld bij de ISG is hoger.

Ja, vanaf de brugklas leer je al experimenten doen bij het vak science, en onderzoek je patronen bij wiskunde. Bij geschiedenis en aardrijkskunde zoek je zelf uit wat de verhalen achter het nieuws zijn. Bij het vak Design leer je ontwerpen maken, van een telefoonhoesje tot een vogelhuisje of zelfs een bestuurbare auto. Dit alles maakt deel uit van het IB Middle Years Programme.

Bij ons volg je in de onderbouwklassen het vwo binnen het Middle Years Programme. Het hoogste niveau in dit programma is zelfs hoger dan het standaard vwo-niveau. Voor leerlingen die nóg meer uitdaging willen, bieden we maatwerktrajecten aan. Hoogbegaafde leerlingen krijgen de kans om aan eigen projecten te werken, alleen of met anderen, en er is speciale begeleiding voor hen.

Als je een mavo of mavo/havo-advies hebt, kom je in de mavo/havo-brugklas. Met een havo, havo/vwo of vwo-advies kom je in de havo/vwo-brugklas.

Soms werk je alleen, soms werk je samen met anderen. Maar je krijgt altijd een persoonlijke beoordeling, want het gaat om jouw ontwikkeling!

Nee, juist niet! Tweetalig onderwijs is vaak toegankelijker voor leerlingen met dyslexie, omdat het meer draait om communiceren en minder om het maken van schrijffouten. Dus ook met dyslexie kun je prima meedoen!

Onze school ligt in een mooie, groene omgeving. Er zijn grote bomen om de school en het schoolplein is autovrij, dus je kunt veilig buiten chillen met je vrienden, tafeltennissen of gewoon even ontspannen. Je fiets of scooter kun je kwijt in een bewaakte stalling.

Nee hoor! Gelukkig niet. Je krijgt aan het begin van het jaar al je boeken en je pakt elke avond alleen de boeken die je de volgende dag nodig hebt. Op school heb je ook een eigen kluisje voor je jas, gymspullen en andere spullen.

Op de kennismakingsdag vertelt je mentor wat je allemaal nodig hebt en krijg je een handig lijstje mee. Daarop staan dingen zoals een agenda, schriften, een stevige tas, en kaftpapier voor je boeken.

Een nieuwe school is spannend, dus voor de zomervakantie maak je alvast kennis met je klas en mentor. Na de vakantie leer je je klasgenoten en de school beter kennen door spelletjes en opdrachten. Je sluit de week af met een leuke openingsviering, waarbij ook je ouders en broertjes of zusjes welkom zijn.

Nee, dat hoeft niet! We gaan het je leren. Natuurlijk in de lessen Engels, maar ook tijdens andere vakken. Je mag gerust een Nederlands woord gebruiken als je een Engels woord niet weet. Geen zorgen, je zult snel beter worden in Engels omdat je het elke dag gebruikt.

Een mentor is een docent die jou helpt met van alles op school. In de eerste weken helpt je mentor je om je weg te vinden en legt bijvoorbeeld uit hoe je een agenda gebruikt. Je mentor kijkt samen met jou naar hoe het met je gaat en of je extra hulp nodig hebt.